Like

marți, 24 decembrie 2013

Noaptea in care animalele vorbesc

In muntii si campiile inzapezite ale Norvegiei , exista o legenda care atrage copiii din intreaga tara catre grajduri in fiecare Ajun de Craciun, in speranta de a auzi un miracol . Ei asteapta sa auda cum animalele vorbesc in noaptea de Ajun .

In urma cu peste 2000 de ani , Isus s-a nascut intr-un grajd din Betleem , plin cu animale de tot felul . In aceste conditii , inconjurat de creaturi inocente ale lui Dumnezeu , Mantuitorul omului a venit pe lume .

Se spune ca nasterea lui Hristos a avut loc exact la miezul noptii . In interiorul grajdului , animalele au privit cu uimire cum nou - nascutul a fost infasat cu dragoste in scutece si plasat intr-o iesle . Dintr-o data , Dumnezeu a dat glas a animalelor si imediat acestea au inceput sa-l laude pe Dumnezeu pentru minunea pe care tocmai au vazut-o. Acest lucru a continuat timp de cateva minute si , chiar inainte de intrarea pastorilor - care s-au grabit sa ajunga in grajd pentru ca ingerii le spusesera ca Hristos a fost nascut acolo - animalele tacura . Singurii oameni care le-au auzit au fost Maria , Iosif si , desigur , copilul Hristos .

Legenda animalelor care vorbesc persista si in zilele noastre in Scandinavia . Si in fiecare Ajun de Craciun , copiii cu ochii larg-deschisi se strecoara in grajduri , inainte de miezul noptii,  pentru a auzi animalele cum il lauda pe Dumnezeu pentru nasterea minunata a Fiului Sau . Desigur , adultii isi bat joc de acest lucru. :." Acesti copii ar trebui sa fie acasa, in pat , nu in astepte inghetati de frig cum vaca , oaia sau magarul o sa tina o predica . "

Dar copiii stiu sau , cel putin , cred ca animalele intr-adevar il lauda pe Dumnezeu la miezul noptii in fiecare ajun de Craciun . Si cine dintre noi – dintre cei care cred intr-un Dumnezeu atotputernic -  poate spune ca intr-adevar nu se intampla ?

Fii pozitiv !
Alege viata !
Alege viata !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu