Like

miercuri, 5 februarie 2014

Limbajul animalelor

Limbajul oamenilor este facultatea acestora de a se intelege cu ajutorul semnelor vocale.
Limbajul corpului este foarte bine inteles si citit de persoanele empatice, cele care dau dovada de compasiune. Tot empaticii pot vedea sclipirile din ochii semenilor sai.

Si animalele se pare ca isi vorbesc.
Au si ele modalitati de comunicare : fie vocal , fie un limbaj al corpului.

Gaina comunica cu puii aflati in oua. Iar acestia ii raspund mamei , de acolo, din ou.
Pisica miauna numai la oameni, intre ele comunica prin limbaj corporal.
Elefantii isi vorbesc pe diferite tonuri. Inflexiunea vocii se pare ca inseamna , ca si la oameni , dojana, alint , iubire.
Broscutele isi vorbesc prin frecvente ultrasonice. Sunetele lor pot ajunge pana la 38 kHz. Oamenii nu pot detecta sunete pe aceasta frecventa.
Papagalii inteligenti pot purta conversatii cu oamenii. Renumitul papagal Alex stapanea o gama larga de concepte, recunostea 5 forme, 7 culori si numara pana la 8.
Cainii de prerie au un anumit salut , isi avertizeaza semenii cand este vre-un pericol, deosebesc dusmanul dupa culoare si marime, iar cand se destind stau la “o barfa” J .

Nu trebuie sa fii Dr dolittle sau Stapanul fiarelor pentru a intelege animalele.
Nici zana sau vre-un sfant , caci asa stim din legende : ca zanele intelegeau limbajul animalelor , iar sfantul Francisc din Assisi intelegea limba pasarilor.
Trebuie doar sa le iubesti si atunci vei intelege cand vor ceva de la tine , cand se bucura, cand e bine sa fie lasate in pace , cand e necesar sa le ajuti .

Fii pozitiv !
Alege viata ! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu