Like

joi, 2 octombrie 2014

Ziua Mondiala a Animalelor, 4 octombrie

Sfantul Francisc din Assisi a fost calugar italian catolic, una dintre cele mai venerate figuri religioase din istorie.Este cunoscut ca fiind patronul spiritual al animalelor si pasarilor, precum si al naturii si unul din cei doi patroni ai Italiei .Catolicii si anglicanii au ceremonii de binecuvantare a animalelor de ziua sa sfanta – 4 octombrie.

Chiar daca a fost fiul unui bogat negustor de imbracaminte din Assisi , experienta razboiului din 1204 , la care a participat , l-a facut sa renunte la bogatie, ajutand saracii si predicand pe strada.

Toata viata Sfantului Francisc este legata de dragostea pentru animale. Avea puterea de a comunica cu animalele si pasarile. Potrivit unei legende, 
pe cand el calatorea insotit de alti frati calugari, au dat peste niste copaci plini cu pasari, iar el i-a rugat pe calugari “sa-l astepte ca sa le predice surorilor sale, pasarile”. Iar pasarile l-au inconjurat, l-au ascultat si nu a zburat nici una.

Se mai spune ca pe patul de moarte Sf. Francisc i-a multumit magarului sau pentru ca l-a carat si l-a ajutat sa duca poveri in viata, iar magarul a plans.


Noul Papa si-a luat numele de Francisc I. 
Cardinalul Jorge Mario Bergoglio este primul Papa care foloseşte numele de Francisc, iar alegerea sa este semnificativă.



Fii pozitiv !
Alege viata !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu