Like

duminică, 22 noiembrie 2015

Melancolie de Noiembrie

Noiembrie . Miros de frig.
De ceata si de bruma .
Pe-asfalt covor de frunze uscate.
Rar intalnesti trecatori . Cei mai multi sunt inchisi in sine, ca niste masini de razboi, ferecati pe dinauntru cu lacate si nu-si permit sa-si piarda vremea cu sentimente . Ei stiu ce vor de la viata si de la viitor si sentimentele sunt mai alunecoase decat cojile de banana, si-si pot pierde directia daca le au ... Sa nu mai spun de compasiune...

Noiembrie. Miros de frig. 

Copaci dezbracati de frunze. 
Din cand in cand , cate o cioara isi arunca nuca pe trotuar ca sa o sparga. 
Din cele 8 specii de corvide de la noi Gaita , Alunarul , Cotofana , Cioara de semanatura , Cioara neagra , Cioara griva , Stancuta si Corbul , azi am privit o cioara neagra si mi-am amintit de Gabi Mann , o fetita de 8 ani care locuieste in Seattle, Statele Unite. Copilul are un obicei neobisnuit: de la varsta de 4 ani hraneste ciorile din cartier.

Pasarile isi arata recunostinsa de fiecare data si ii ofera daruri in semn de multumire. Acestea ii aduc maruntisuri stralucitoare pe care fetita le pastreaza cu sfinţenie : nasturi, piese de Lego, bucatele de metal , o margea in forma de inima, o bucata de metal pe care scria „cel mai bun”.
Desi sunt doar obiecte, pentru Gabi au o valoare inestimabila, fetita asteptand un dar pe care sa scrie cuvantul „prieten”.


Ciorile rasplatesc cu daruri pe cei de care se apropie. Si asta ne-o spun chiar cercetatorii !


Stiati ca cele mai apropiate rude ale ciorilor sunt frumoasele pasari ale paradisului ?


Noiembrie. 

Miros de frig. 
Copaci dezbracati de frunze. 
Din cand in cand , cate o cioara isi arunca nuca pe trotuar ca sa o sparga... 

Melancolie de toamna :)

Fii pozitiv !
Alege viata !



sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu