Like

sâmbătă, 14 iunie 2014

Sa invatam de la animale: calul

Caii accepta sa fie condusi , dar persoana care o face trebuie sa fie un bun conducator. Sa fie un adevarat lider. La fel , si oamenii sa accepte sa fie “calariti” doar de cei cu adevarata autoritate. Doar de profesionisti. Doar de oameni bine pregatiti.

Caii au o abilitate unica de a simti emotii si de a reactiona in consecinta. Daca cineva este furios sau agresiv, calul poate deveni incapatanat. Daca persoana este nerabdatoare, calul se sperie. Doar atunci cand este omul este deschis si calm, calul este mult mai apt sa raspunda corespunzator. Caii observa o lipsă de autenticitate imediat. Daca nu este condus bine se opreste. Ramane neclintit. Sau se scutura de personaj. Si oamenii ar trebui sa se scuture de cei care nu-i conduc bine.

Daca omul se conecteaza cu calul, daca vorbeste calului , il mangaie, il ingrijeste, calul il urmeaza. Iar oamenii au de invatat si de aici ceva: daca liderul se poate conecta cu cei pe care ii conduce, daca ii poate asculta, ii poate consola, ajuta , poate rezona la adevaratele emotii umane, doar atunci acesta poate fi urmat. Altfel, nu.

Fii pozitiv !
Alege viata !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu