Vechii greci, egiptenii, celtii sau romanii au considerat cainele ca fiind paznicul imparatiilor nevazute. Cainele este cel ce protejeaza lumea in care traim , lumea fizica si ajuta la trecerea in cealalta lume , nevazuta, lumea metafizica. Cainele insoteste omul in intunericul mortii , dupa ce i-a fost tovaras de nadejde in timpul vietii.
Zeul egiptean Anubis , cu cap de sacal , avand perceptiile senzoriale puternice ale cainelui , este cel care protejeaza si ghideaza pe calea necunoscutului. Este un simbol al sigurantei. Se paseste dincolo sub atenta supraveghere a lui Anubis. Cainele este asociat cu ideea de calauza a sufletelor si paznic al granitelor dintre lumi si la Thot, Hecate, Hemes sau Cerber.
Pentru Hecate , cainii sunt sacri. Hecate zeita rascrucilor, cea care protejeaza neintelegerile si care este perceputa gresit ca fiind zeita vrajitoriei sau a raului, a facut lucruri bune. A salvat-o pe Persefona , fiica lui Demeter, regina lumii subterane si fecioara primaverii . Cand omul condamna ce nu intelege apare Hecate cu prietenii ei canini. Ea si animalele ei ii apara pe cei ce nu o pot face singuri : bebelusii, copii, nebunii sau cei nevoiasi. Poate lua chiar infatisarea unui caine.
sursa
Constelatia Canis Major, constelatia Cainelui contine cea mai stralucitoare stea de pe cerul de noapte , pe Sirius. Cainele urcat pe cer poate fi darul lui Zeus pentru Europa ( un caine de vanatoare ) sau poate copoiul daruit de Aurora lui Cephalus .In Romania aceasta constelatie este numita Cainele sau Dulaul , iar stelei Sirius i se spune Zorila sau Luceafarul de zori. Deasupra capului nostru sta de paza cainele ...
Fii pozitiv !
Alege viata !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu